Що таке онлайн аукціони лісу

В рамках боротьби з корупцією та для виводу з тіні ринку деревини в Україні торги нею з лютого 2020 року буди переведені на електроні майданчики системи Прозорро.Продажі. Це дало змогу значно зменшити кількість зловживань та використання шахрайських схем.

Сьогодні ліс в Україні продається на відкритих аукціонах за справедливою ринковою ціною. А доступ до торгів може отримати кожен бажаючий. Як це працює, деталі за посиланням: sale.uub.com.ua.

Продаж необробленої деревини

 З огляду на те, що будь-які операції з деревиною в Україні проводились за старими радянськими нормами, електронні торги значно покращили ситуацію з продажі та купівлі лісу. На акредитованих майданчиках Прозорро часто виставляється на торги деревина, яка була отримана під час вирубки лісу. Також це тверді породи дерев, сировина з листяних й хвойних лісів.

Електронні торги – це зручний спосіб придбати великі обсяги деревини за ринковими, справедливими цінами. Один лот може вміщати до 400 кубометрів деревини. Сьогодні участь в аукціонах з продажу лісу беруть не лише великі підприємства, а й невеликі фірми.

Переваги використання ProZorro.Sale

Немає необхідності відвідувати аукціон та брати участь в баталіях за сировину. Онлайн майданчик ProZorro.Sale забезпечує для всіх учасників комфортні умови для участі в аукціоні. Досить лише мати доступ в Інтернет, комп’ютер, планшет або смартфон. Торги здійснюються простим натисканням на кнопку. Ніякої корупції – усі торги онлайн ведуться чесно. Після закінчення торгів залишиться лише вирішити питання з оплатою та доставкою сировини.

Вам не доведеться добиратися з однієї частини України в іншу, щоб потрапити на аукціон. Купівля та продаж лісу здійснюється досить просто. Потрібно лише оформити торг товару на себе, а також вибрати спосіб ведення торгівлі. Детальна інформація для ведення торгів і участі в купівлі сировини онлайн розташована на офіційному сайті біржі Прозорро.

Продавці можуть стати корпоративними учасниками біржі, що дасть наступні привілеї:

  • Відсутність зобов’язань для продажу будь-якої кількості деревини через систему в рік за винятком зобов’язань адміністрації.
  • Можливість збільшити обсяг продажу за допомогою додаткових продаж на аукціонах.
  • Безкоштовний та миттєвий доступ в аукціон 24/7 зі швидким завантаженням деталей партії, карт, контактної інформації.
  • Для того, щоб брати участь в торгах, потрібно лише зареєструватись.Живі онлайн-аукціони дозволяють покупцям робити ставки в режимі реального часу зі своїх офісів. Кожен покупець має можливість збільшити останню ставку онлайн. Коли торги завершені, організатор аукціону порівнює останню ставку з резервом продавців і оголошує лот проданим або непроданими, перш ніж перейти до наступного лоту. Детальніше за посиланням: https://sale.uub.com.ua/ru/news/prodazh-promyslovoqi-derevyny-v-elektronnij-systemi-prozorro-sale.